Kleuteruniversiteit: spelend wijzer

Kleuteruniversiteit is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen opleidingsinstituut. Kleuteruniversiteit maakt in samenwerking met uitgevers digitale thematische projecten voor kleuterleerkrachten op basis van prentenboeken. De projecten worden zodanig ontwikkeld dat het materiaal direct ingezet kan worden in de klas. De materialen helpen om veel tijd te besparen in voorbereiding, je kan er zo goed als direct mee aan de slag.

Op de website (zie link) kan je zoeken op belangstellingscentra of op doelen. Je kan de Kleuteruniversiteit materialen ook perfect als aanvulling op bestaande lesmethodes gebruiken.

Alle artikelen in de winkel van Kleuteruniversiteit zijn digitale downloads. De producten van Kleuteruniversiteit zijn niet gratis, maar wel zeer betaalbaar. Bovendien krijg je waar voor je geld. Na bestelling en betaling kun je de materialen direct zelf downloaden en gebruiken.

De projecten van Kleuteruniversiteit zijn doelgericht. Elke les van Kleuteruniversiteit is voorzien van een icoon om het doel duidelijk te maken. De verschillende doelen die aan bod komen zijn: auditief geheugen, begrippen, cijfers, dans & beweging, drama, Engels, geld, hakken & plakken, hoeken, klanken, klankgroepen, kleuren, kunstzinnige vorming, letters, meten, motoriek, muziek, natuur & techniek, oriëntatie, praten & luisteren, probleemoplossend denken, religie, rijmen, ruimtelijk inzicht, samenleving & maatschappij, schrijven, sociaal emotioneel, sport & spel, tellen, tijd, verhalen, visueel geheugen, vormen, waarneming, wereldoriëntatie, woorden & zinnen, en woordenschat.

Naast het lesmateriaal organiseren ze ook inspiratiedagen voor kleuterleerkrachten.

Ik vind Kleuteruniversiteit een bron van inspiratie als je in de klas wil vertrekken vanuit een prentenboek. Het biedt tevens ook hulp als je vastzit binnen een bepaald belangstellingscentrum op vlak van activiteiten.

Iets wat ik zeker ga onthouden voor komende stage!

kleuteruni_2015_logo_1064

LINK: http://www.kleuteruniversiteit.nl/

Plaats een reactie